Het gedreven vijftal van het Groningse Hollow Men onder aanvoering van frontman Joris J. Mellema laat er bepaald geen gras over groeien. Aangevuurd door acts als Manchester Orchestra en Biffy Clyro slaagde de band er het afgelopen jaar meer en meer in een eigen sound te ontwikkelen en live uitstekende shows neer te zetten met eigen werk op onder meer een aantal festivals, maar ook op de radio.

 

Op het cv prijkt een aantal fraaie wapenfeiten:

Zo stond de band in de Finale van de POPGroningen Talent Award, waren ze live te horen bij Radio Veronica en stonden ze in oktober 2016 voor duizenden mensen op de Grote Markt in Groningen. Tot slot waren er een aantal showcases tijdens Eurosonic Noorderslag 2017.

 

Autobiografische teksten en donkere klankkleuren kenmerken de muziek van Hollow Men, maar: tegelijkertijd ook veel samenzang en grootse dynamiek. De band slaagt er goed in om muzikale bruggen te slaan en om moeiteloos te meanderen tussen diverse stijlen.

En dit in een vernieuwde samenstelling! De ritmesectie is gerevitaliseerd met 2 nieuwe leden en gaat vanaf het najaar van 2017 met veel energie door met waar men gebleven was, namelijk het publiek verbazen.

Voor 2018 staat er verder reeds het een en ander op stapel. Hollow Men is druk doende met de voorbereidingen van de opnames van hun debuutalbum en heeft in de studio reeds een geslaagde opnamesessie achter de rug.

Hollow Men:

Joris J. Mellema zang & gitaar

Rutger Odding gitaar & zang

Tom Beijering gitaar & zang

Sascha Grutterink bas & zang

 Alex Jones drums & zang